Uutiset

25.5.2012

Vasilij ”Gugi” Kokljuschkinista Musiikkineuvos

Gugi Kokljuschkin on toiminut koko elämänsä ajan musiikin parissa. Pääasiassa Topmost –yhtyeen ympärille keskittyneen artistiuransa lisäksi hän on toiminut merkittävien levy-yhtiöiden johtotehtävissä vuodesta 1975 alkaen. Työurallaan hän on toiminut mm. seuraavissa alan yrityksissä; Musiikki Fazer Oy, Finnlevy/Scandia Musiikki Oy, Sonet/Discophon, PolyGram ja Universal Music Oy.

Gugi on ollut auttamassa lukuisia eri musiikkityylejä edustavia kotimaisia artisteja menestymään urallaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen kanssaan läheisesti työskennelleisiin artisteihin kuuluvat mm. 22- Pistepirkko, Katri Helena, Danny & Armi, Hanna Ekola, Anna Eriksson, Kolmas Nainen, Pekka Ruuska, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Jonna Tervomaa, Värttinä, Trio Töykeät, Apocalyptica ja Children of Bodom.

Kokljuschkin on toiminut aktiivisesti myös musiikkialan järjestöissä. Hän oli Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n (aiemmin Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry) hallituksen puheenjohtaja vuosina 1994 -2010, sekä toimi tämän lisäksi luottamustehtävissä useissa muissa alan järjestöissä, kuten Gramexissa, Suomen Musiikkikustantajissa ja Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEKissä.

Gugi Kokljuschkin on palkittu aiemmin Musiikkituottajat ry:n myöntämällä Kultainen Emma -palkinnolla sekä Musiikki & Median myöntämällä elämäntyöpalkinnolla.